Pulversvejsning prc. 121 (SAW)

Rybners Kursuscenter er Danmarks eneste udbyder med eget pulversvejsanlæg. Svejsekurserne inden for pulversvejsning har til formål at opkvalificere den enkelte i brugen af pulversvejsning ved anvendelse af pulvertårn og pulvertraktor. Pulversvejsning anvendes primært til svejsning af vindmølletårne og beholdere i svært gods, samt på skibsværfter. Pulversvejsning - metode 121 er holdbaseret med min 3 kursister, ring for mere information.

Der er pt. ingen aktive hold til dette kursus.

Kontakt skolen for yderligere information.

Fag tilknyttet kurset

Pulversvejsning af plade


Skolefagkode:
48743

Timer pr dag:
7,4

Deltagerpris:
640 kr.

Pris for ledige:
7345,25 kr.

Pris udenfor AMU-målgruppe:
7345,25 kr.
Målgruppe

Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte svejsere og smede, der arbejder eller ønsker at arbejde med pulversvejsning. Det anbefales, at deltagerne har kendskab til MAG svejsning proces 135 samt termisk skæring. Jævnfør Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser kræver deltagelse i kurset, at deltagerne har uddannelsesbevis fra uddannelsen 44530 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk.

Formål

Indhold

Deltagerne har teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af proces 121 stumpsømme på følgende områder:- Anvendelsesområder- Betjening og vedligeholdelse af udstyr- Svejseparametre og dens indflydelse på svejsemetallurgien - Kendskab til WPSer og anvendelse af dem - Fugetyper (I, V og Y)- Tilsatsmaterialer - Svejsefejl og kontrolmetoder - Standarder- Materialelære- Arbejdsmiljø og sikkerhedDeltagerne kan ud fra såvel kravgrundlag, tegninger, WPSer samt mundtlig og skriftlig instruktioner selvstændig udføre stumpsøm i positioner PA på plade med pulversvejsning proces 121 i materialegruppe 1.1 + 1.2 jf. CR/ISO 15608

Beskrivelse

Kontakt skolen for nærmere information på tlf. 79134434 og spørg til en underviser

Yderligere holdinformation

Undervisningsform

Undervisningstid

Forudsætninger

Beskrivelse

keyboard_arrow_up