Fødevarehygiejne

Bliv styrket inden for dit fagområde. Du får nye kompetencer, så du bliver endnu dygtigere til dit arbejde.

Vi tilbyder fx kurser i kundeservice, rådgivning og fødevarehygiejne samt syltning, fermentering og danske tapas.

Hvornår

06. jan 2025 - 31. mar 2025

Tilmeldingsfrist:

27. mar 2025

Hvor

Rybners
Spangsbjerg Møllevej 72
6700 Esbjerg

Fag tilknyttet kurset

Almen fødevarehygiejne


Skolefagkode:
20851

Timer pr dag:
7,4

Deltagerpris:
642 kr.

Pris for ledige:
1925,15 kr.

Pris udenfor AMU-målgruppe:
1925,15 kr.
Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Indhold

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.- At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.- At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.- At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.- At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.- At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne. - At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.- At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.

Tilmelding

Til ledige og Jobcentre: Kontakt vores kursussekretærer for tilmelding.

Kursets kviknummer: 280560AMA251kvt1M2

Yderligere holdinformation

Undervisningsform

Fjernundervisning

Undervisningstid

Forudsætninger

Beskrivelse

Tilmelding kan ske alle hverdage fra 08.00-15.00 Ved tilmelding udenfor dette tidsrum vil opstartsmail tilsendes næstkommende hverdag kl. 08.00

Har du spørgsmål om kurset?

Kontakt os:


Maja Holden Juhl Poulsen

tlf. 76133373

e-mail: mhjo@rybners.dk

keyboard_arrow_up